POSLEDNJI MOHIKANAC: Nova Honda Civic Type R biće klasični turbo benzinac!

Iako je Honda već uveliko krenula sa elektrifikacijom svoje game modela, ono što ohrabruje jeste vest da naredni Civic Type R, baziran na 11. generaciji modela, neće biti hibrid već čistokrvni turbo benzinac

Krajem 2019. godine, Honda je predstavila ambiciozan plan po kojem bi do 2025. godine gotovo svaki model ovog proizvođača trebalo da bude ponuđen u hibridnoj ili čisto električnoj verziji, u cilju što drastičnijeg smanjenja izduvnih emisija.

Mnogi su se tada već uplašili da će Civic Type R biti pod znakom pitanja ili da će, u krajnjem slučaju, dobiti hibridni pogon, kao što je to bio slučaj sa novom Acurom NSX.

Na svu sreću po sve prave ljubitelje Type R modela, Honda će naredni Civic Type R, baziran na 11. generaciji osnovnog modela Civic, i dalje zadržati u klasičnoj pogonskoj formi što će reći najverovatnije 2,0-litarski turbo benzinac od minimum 320 „konja“.

To će pomenuti Type R ujedno činiti i jednom od poslednjih Hondi u ponudi koja za pogon koristi isključivo benzinsku jedinicu. Naredna generacija gotovo je sigurno da će imati neku vrstu hibridnog pogona...

Đorđe Pavićević/TopSpeed