EVROPA KUP: Kopaonik 2021. godine domaćin veleslaloma

Prestižno skijaško takmičenje FIS Evropa kup u februaru 2021. godine na Kopaoniku

Međunarodna skijaška federacija (FIS) donela je konačnu odluku da ski centar "Kopaonik" bude domaćin jednog od najprestižnijih skijaških takmičenja - Evropa kupa 2021. godine. Tako bi 24. i 25. februara u disciplini veleslalom za žene, Kopaonik trebao da okupu će na jednom mestu najpoznatije skijašice sa našeg kontinenta.

Ovakva odluka doneta je nakon test trke koja je u martu ove godine održana na stazi "Crna Duboka" na Kopaoniku. Predstavnik FIS-a bio je Bojan Panovski, glavni kontrolor za Balkan i tehnički delegat, On proveo četiri dana na Kopaoniku i ocenio spremnost za organizaciju trke prema utvrđenim standardima i parametrima, a to su uređenost i kvalitet staze, sistem merenja vremena, prilagođavanje vremenskim uslovima, organizacija redarske, medicinske i hitne službe, posedovanje sve potrebne opreme, kao i pratećih sadržaja kako za same takmičare, tako i za sudije i tehničku podršku.

Nakon pozitivne ocene koje je tada data ski centru "Kopaonik", Skijaškom savezu Srbije i JP "Skijalištima Srbije", da kao jedinstven tim mogu da uspešno organizuju i realizuju jedno ovakvo prestižno sportsko takmičenje, FIS je doneo konačnu odluku i Srbija je domaćin Evropa kupa 2021.godine. Uskoro se očekuje i poseta našoj zemlji od strane glavnog koordinatora za Evropa kup, Jordi Pujola.

Ovo je veliko priznanje za novo rukovodstvo Skijaškog saveza Srbije, koje je odmah pri preuzimanju funkcije kao glavni cilj postavilo dovođenje jednog ovako prestižnog takmičenja u Srbiju. Uložen je ogroman trud i resursi da bi se naša zemlja konačno pojavila na kalendarima svetski poznatih takmičenja, a nadamo se i temelj organizacije svih budućih velikih skijaških događaja u našoj zemlji. Istovremeno, JP "Skijališta Srbije" i Skijaški savez Srbije nastavljaju aktivnu kampanju kojom promovišu Srbiju kao skijašku destinaciju i afirmišu skijanje kao veoma značajnu sportsku disciplinu.

TopSpeed Team