DOKTOR I FRENKI: Petronas SRT Yamaha predstavila svoj tim (VIDEO)

Danas je Petronas Sepang Racing Team Yamaha i zvanično predstavila svoje vozače i motocikl za narednu sezonu. Naravno, najviše pažnje privukao je Valentino Rossi, koji se nakon gotovo dve decenije, vraća u „satelitsku“ ekipu

Do početka MotoGP sezone ostalo je još manje od mesec dana, dok su prvi predsezonski testovi zakazani već za kraj ove nedelje.

U skladu sa finalnim pripremama, i Petronas Sepang Racing Team (SRT) Yamaha je danas prikazala svoje „boje“, novi motocikl, kao i vozačku postavu, koju pored Franca Morbidellija, koji je već treću godinu za redom u ovoj ekipi, sada čini i MotoGP legenda, Valentino Rossi.

Rossi sa Petronas SRT ekipom ima potpisan ugovor samo za 2021. godinu, a ukoliko odluči na osnovu rezultata da nastavi karijeru, postoji opcija produženja i na narednu sezonu. Morbidelliju će ovo biti treća sezona u „satelitskom“ Yamaha timu.

Ono što treba napomenuti jeste da se dolaskom Rossija u ekipu, na motociklu ove sezone nalazi i Monster Energy, kao jedan od sponzora, dok se prošle sezone pomenuti proizvođač energetskih pića nalazio samo na kacigama vozača.

Đorđe Pavićević/TopSpeed