BRIVIO OTKRIVA: Valentino Rossi dobio ponudu Suzukija!

Davide Brivio, sada već bivši šef Suzuki Ecstar MotoGP ekipe, koji će ove godine biti trkački direktor Alpine F1 tima, otkriva neke od interesantnih i malo poznatih informacija o svom angažmanu u Suzukiju

Nije tajna da su Davide Brivio, nekadašnji šef Yamaha MotoGP tima, sredinom 2000-ih i Valentino Rossi, odlični prijatelji i poslovni partneri, te da je Brivio taj koji je Rossija „dovukao“ iz Honde u tada slabašnu Yamahu, kada je krenuo „procvat“ ekipe iz Iwate.

Nakon odluke Rossija da pređe u Ducati, Brivio ga je sledio, međutim, težak dvogodišnji period u ekipi iz Bolonje, praćen međusobnm nerazumevanjem rukovodstva, dizajnera, mehaničara i vozača, doveo je do toga da se Rossi odlučio na povratak u Yamahu.

Međutim, za Brivia tu više nije bilo mesta, te je Davide dobio posao ličnog konsultanta „Doktoru“, sve dok jednog dana nije stigla Facebook poruka, verovali ili ne, i to od Shinichi Sahare, vođe Suzukijevog MotoGP projekta, koji je želeo da angažuje Brivia na mestu šefa ekipe, i ne samo to!

Naime, Brivio po prvi put otkriva da je Sahara ponudio pozamašnu sumu da u novi Ecstar Suzuki tim dođe i Valentino Rossi, kao prvi vozač ekipe i velika MotoGP zvezda. Međutim, Rossi je ipak odabrao Yamahu ispred neizvesne budućnosti u Suzukiju, ali je zato Brivio, nakon par godina razvoja, doveo tim do vrha 2020. godine.

Ove godine, Rossi će nastupati za „satelitsku“ ekipu Yamahte, Petronas Sepang Racing Team (SRT), dok Davide Brivio odlazi iz MotoGP i prelazi u Formulu 1, gde će voditi ekipu Alpine F1, bivši Renault, za kojeg će ove sezone voziti i Fernando Alonso.

Đorđe Pavićević/TopSpeed