EKSTREMNE MERE: Ducati Panigale Superleggera V4 (VIDEO)

Cenjena italijanska marka Ducati predstavila je ekskluzivnu ediciju svog najbržeg modela Panigale, a u pitanju je Superleggera V4 od 224 konjske snage koji će biti dostupan u 500 primeraka

Nedavno je svetlost dana ugledala poboljšana verzija Ducatijeve jurilice po imenu Panigale V4, koji je u najnovijem izdanju za 2020. postao neuporedivo lakši za vožnju te je na stazi Vallelunga zabeležio vremena koja su za 1,3 sekunde po krugu kraća kada vozi amater, za 0,8 sekundi kada je u rukama brzog vozača, odnosno za 0,4 sekunde kada njime upravlja profesionalni trkač Michele Pirro.

Sve to kao da nije bilo dovoljno, pa je renomirani italijanski proizvođač, koji je stekao veliki broj poklonika na konto duge tradicije ovenčane uspesima na trkačkim stazama i specifičnog zvuka njihovih motocikala, sada pripremio još jedan biser inženjeringa.

Reč je o specijalnoj, limitiranoj seriji od 500 primeraka po imenu Ducati Superleggera V4. Kao što sam naziv govori, radi se o olakšanoj verziji modela Panigale V4, koja se upisuje u istoriju kao jedini motocikl za redovan saobraćaj sa kompletnom šasijom i pratećim elementima (ram, zadnja viljuška i točkovi) izrađenim od kompozitnih materijala.

To je dovelo do redukcije 6,7 kilograma, tako da je suva masa motocikla svedena na 159 kg što je za 16 kg manje u poređenju sa Panigale V4. Za to je zaslužan i pogonski agregat zapremine 998 kubnih centimetara, sa četiri cilindra u V rasporedu pod uglom od 90 stepeni, koji ne samo da je sa 224 KS snažniji već je i za 2,7 kg lakši od pokretača u modelu Panigale V4 koji raspolaže sa 214 KS. Dakle, ovde imamo pravi biser inženjeringa - najlakši i najsnažniji Ducatijev „trkački“ street legal motocikl.

Za one koji nameravaju da ga voze isključivo na zatvorenim stazama, Ducati je pripremio još ukusniju poslasticu, tj. trkački kit koji podrazumeva i Akrapovič titanijumski izduvni sistem i maksimalnu snagu od 234 „konja“. Na sve to kao šlag na torti stiže poseban RaceGP displej, posvećen merenjima na stazi, a osmišljen prema uputstvima Ducatijeve MotoGP zvezde Andree Doviziosoa.

Elektronska kontrola je, takođe, kalibrisana tako da poboljša trkački karakter ovog motocikla. Reprogramirani su režimi vožnje (Race A, Race B i Sport), a po prvi put je dodato čak pet dodatnih modova koji se mogu personalizovati u skladu sa željama vozača.

Osim što su mnoge komponente napravljene od ugljeničnih vlakana, one su oblikovane tako da dostignu najveći nivo aerodinamičke efikasnosti, po uzoru na trkačke MotoGP motocikle. Tako se pri brzini od 270 km/h generiše downforce od 50 kg, što je za 20 kg više od potiska koji stvaraju Panigale V4 za 2020 ili V4 R.

“It’s a very powerful emotion. An endless wonder. First of all, the pride in being part of such an important project. And then the sense of dedication and meticulous attention in trying to transform technical and mechanical excellence into performance never seen before in a production motorcycle”. Alessandro Valia, Official Ducati Tester.ducat.it/SuperleggeraV4

Svaki od 500 primeraka dobija posebnu aluminijumsku pločicu sa izgraviranom numeracijom, a svim vlasnicima biće dostupno jedinstveno Superbike iskustvo na stazi Mugello - vožnja Ducati Panigale V4 R koji se takmiči u SBK šampionatu.

Uroš Dedić/TopSpeed